Cégvilág

A Gazprom cáfolja a Heti Választ

A Gazprom orosz gázipari vállalat csupán az állítólagos korrupciós tevékenységet követően került kapcsolatba a két ciprusi vállalattal, így semmilyen felelősség nem terheli a társaságok által korábban végrehajtott cselekedetekért - tájékoztatta a Gazprom csütörtökön az MTI-t, cáfolva a Heti Válasz csütörtöki számában megjelent információt.

A Gazprom közleményében leszögezte: "a Gazprom Csoport semmilyen kapcsolatban sincs a Heti Válaszban megjelent eseményekkel". Arról tájékoztatnak: a hetilap írásában említett vállalatok, így az Atlas Alpha Services Limited, valamint a Potassa Holdings Limited, illetve a Gazprom között csak a kérdéses események után, 2011 októberében jött létre kapcsolat. A Gazprom semmilyen felelősséggel nem bír e társaságok ezen időpontot megelőző tevékenységét illetően - hangsúlyozta az gázipari vállalat.

Az orosz társaság közleményében emlékeztetett: a cikk arra tesz utalást, hogy a Gazprommal kapcsolatban álló emberek és társaságok állítólagos korrupciós ügyekbe kerültek Horvátországban, amelyek a 2003 és 2009 között hatalmon lévő Ivo Sanader körül összpontosultak.

A Heti Válasz csütörtöki számában azt írta: azt a két ciprusi társaságot, amelyeken keresztül - a zágrábi ügyészség állítása szerint - Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató megvesztegette Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, valójában az orosz Gazprom ellenőrzi.


 

MTI -->

Heti Válasz Gazprom
Kapcsolódó cikkek