Cégvilág

Ráerősített a parketta gyártására a Bakonyerdő

Speciális igényeket is kielégítő parkettacsalád gyártására alkalmas felületkezelő sort helyezett üzembe tapolcai gyárának parkettaüzemében a Bakonyerdő Zrt.

A beruházás 735 millió forintba került, ebből 280 millió volt a vissza nem térítendő GOP-támogatás. A pénteki átadás mögött a gyártósor szinte teljes cseréje és a technológia ésszerűsítése áll. Ezek révén a társaság – várakozásai szerint – két műszakban évente akár egymillió négyzetméter, kiváló minőségű készparkettát is előtt tud állítani költséghatékonyan.
„Mostantól képesek leszünk kísérleti, kutatási, termékfejlesztési munkákra.

Ki tudjuk majd szolgálni a legkülönbözőbb, akár egyedi piaci igényeket is. Az első példa: 2012. január 1-jétől parkettáinkat felületét kizárólag antibakteriális lakkal fogjuk kezelni, ami egyre gyakoribb elvárás, főként középületek, gyermek- és egészségügyi intézmények részéről” – írja közleményében a társaság, amely antiallergén és tűzkésleltetett parkettát is kínál.

A Bakonyerdő Zrt. 35 éve gyárt háromrétegű készparkettát. A versenyképesség érdekében többször is megújította gyártástechnológiáját. Az eredmény nem is maradt el: 2007-ben már több mint 600 ezer négyzetméternyi, főként korszerű PanLoc-rendszerű mechanikusan önzáródó készparkettát gyártott, amellyel Magyar Termék Nagydíjat is nyert. Ám a 2008-ban kezdődött válság elérte ezt az iparágat is, ezért ismét újítania kellett.

nagydíj antibakteriális lakk GOP bakonyerdő parketta
Kapcsolódó cikkek