Cégvilág

Erzsébet-kártya: Tesco, Auchan, Cora kizárva

A Magyar Rádió 2012. január 24-i adásában a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. értékesítési vezetője az Erzsébet utalványokról nyilatkozva a műsorvezetőnek arra a megjegyzésére, hogy „hipermarket nincs az elfogadóhelyek listáján” a következőképpen válaszolt: „mint ahogy mondottam, tárgyalunk”.

Sajnálatos módon arról kell tájékoztatást adnunk, hogy az elhangzott nyilatkozattal ellentétben az eddig eltelt időszakban az Erzsébet utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetlenegy nemzetközi kereskedelmi lánccal sem folytatott érdemi tárgyalásokat, egyeztetéseket. Bizonyára nehéz elképzelni, hogy a nemzetközi élelmiszer kereskedelmi láncok ne keresték volna meg az Alapítványt, de ott vagy elzárkóztak bármiféle kapcsolatfelvételtől, vagy lehetetlen feltételeket támasztottak az elfogadóhelyi lehetőségekről  – olvasható az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közleményében.

Információik szerint a hazai üzletláncokkal 3 százalék elfogadóhelyi jutalékban állapodtak meg, a nemzetközi láncoknak - akikkel eddig szóba állt az Alapítvány – 6 százalékot ajánlottak Tudomásuk szerint az Alapítvány szándékosan zárkózik el az érdemi tárgyalásoktól a nemzetközi élelmiszerkereskedelmi láncokkal: „főjenek a multik a levükben!”, sorok mögé rejtett üzenet kíséretében.

Sajnálatos mindez azért, mivel a nemzetközi élelmiszer áruházak részesedése az élelmiszerköltekezésben 50 százalék, a vásárlók egy része pórul jár, ha esetleg nem tudja Erzsébet utalványát egy hipermarketben, vagy nemzetközi diszkontban beváltani.

A következő megvizsgált - véletlenszerűen kiválasztott - településeken egyetlen egy nemzetközi élelmiszer áruház sem szerepel az eddig közzétett listában: Budapest, Budaőrs, Debrecen, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Siófok, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg. Az elfogadóhelyek között akad bowling club, grand hotel, bringóhintó, gokart és rendezvényközpont, csokoladeoutlet, diszkó bár, játék és éjszakai bár, fagylalt kert, kalandpark, music club, aqua fit club, lovasakadémia, esküvőház.

A nemzetközi élelmiszerkereskedelmi áruházláncok pontosan dokumentálják tárgyalási kezdeményezéseiket és a kapott válaszokat. Mérlegelik azt a lehetőséget is, hogy megállapodás nélkül elfogadnak majd Erzsébet utalványt, természetesen további lépésekre is felkészülnek – szögezi le az OKSZ.

 

hipermarket üzletlánc élelmiszerlánc erszébet-utalvány
Kapcsolódó cikkek