Cégvilág

Jones Lang LaSalle-siker

A Jones Lang LaSalle részesedése kiemelkedő volt a bérbeadási piacon 2011-ben is, de a befektetési csoport teljesítménye vitte a prímet, hiszen összesen nyolc ingatlan értékesítésében közreműködött.

A csapat minden meghatározó, 2011-ben lezárult iroda-adásvételben részt vett, ezek összértéke meghaladta a 240 millió eurót. A teljes éves befektetési volumen több mint 42 százaléka a Jones Lang LaSalle tanácsadásával történt, és a cég közreműködött minden olyan tranzakcióban, melyet ügynökségek bonyolítottak. Ingatlan-tanácsadó esetében ilyen magas részesedés egészen egyedülálló a befektetési piacon.

A befektetési tranzakciókat tekintve az év első hat hónapja meglehetősen csöndes volt, hiszen az első féléves befektetési volumen mindössze 300 millió eurót ért el. A várakozásoknak megfelelően az év második fele – különösen a december – vált kimondottan aktívvá a befektetési piacon. Akkor a chicagói központú Heitman csoport két nagyobb irodaportfólió megvásárlása mellett döntött.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a Jones Lang LaSalle ingatlanbefektetési részlegének vezetője így nyilatkozott: „Rendkívül elégedett vagyok, hogy sikerült lezárni ezeket a tranzakciókat még 2011 folyamán. Bár az év első fele meglehetősen nehezen indult, a második annál jobban alakult. A két nagy értékű adásvétellel az éves befektetési volumen nagyjából 700 millió euró volt Magyarországon, ez 2007 óta a legmagasabb érték, és több mint duplája a 2010-ben rögzítettnek.”

Jones Lang LaSalle ingatlan beruházás befektetés
Kapcsolódó cikkek