Cégvilág

Jamie Oliver után eltűnt a hamburgerekből a rózsaszín lötty - videó

A McDonald’s közleményben tudatta, hogy beszüntette a "rózsaszín masszaként" aposztrofált ammónium hidroxid használatát a hamburgerhúsok esetében.

A McDonald’s és vélhetően más gyorséttermek is használták az ammónium hidroxidot a hamburgerhúsok előállítására. Ezzel az egyébként az amerikai vidékfejlesztési minisztérium által veszélytelennek nevezett szerrel húscafatokat lehet kezelni, amelyeket ledarálva látszólag friss hús a végeredmény. Jamie Oliver Food Revolution című műsorában mutatta be az eljárást, amelynek során a kutya- és csirkeeledelnek szánt nyesedékekből élelmiszert készíteneke - nem kis felháborodást okozva ezzel az amerikai közvéleményben.

A McDonald’s saját állítása szerint már tavaly év végén, még a műsor sugárzása előtt beszüntette a rózsaszín masszának nevezett szer használatát, mivel – mint a Time által idézett közleményükben írják – saját döntésük alapján alakították át a marhahús kezelésére vonatkozó gyakorlatukat.

Oliver egyébként azt állítja, hogy az amerikai üzemi étkezdékből és gyorséttermekből származó marhahúsok 70 százalékát ezzel az anyaggal kezelik, ezt alátámasztani látszik, hogy a The Daily információi szerint a mezőgazdasági minisztérium idén több mint 3 tonna ammónium hidroxidot vásárol meg az iskolai étkezdék számára.

 


 

ammónium hidroxid McDonald's hamburger
Kapcsolódó cikkek