Cégvilág

Modernizálja hálózatát a Telenor

Március végére teljesen lezárja hálózata modernizációját a Telenor – közölte a 2011 januárjában indított projektet felügyelő Huszlicska József.

A társaság harmadik generációs mobilhálózatának kiépítését már decemberben befejezte, másfél hónapon belül pedig a második generációs rendszer fejlesztése is véget ér. A Telenor a mintegy 3000 bázisállomásának nyolcvan százalékát lecserélte, s 200 új állomást is telepített, az átviteltechnikai hálózat kapacitását egy év alatt tízszeresére növelte. Ennek eredményeként jelenleg a társaság hálózata 99,15 százalékos 2G-s és nagyjából 68 százalékos 3G-s lefedettséget kínál.

A beruházás pontos értékét a Telenor üzleti titokként kezeli, Huszlicska József annyit mondott: a cég tavaly a kínai ZTE-vel 200 millió eurós listaáron kötött kivitelezési szerződést, amelynek értelmében a partnervállalat a hálózat kiépítése mellett öt évig műszaki támogatást is nyújt a cégnek. A projekttel a Telenor 672 településen tette elérhetővé széles sávú mobilinternet-szolgáltatását, ez cég számára azért fontos, mert a következő években ez a szegmens lesz a mobiltávközlési szektor motorja.

hálózat 3G Telenor projekt
Kapcsolódó cikkek