Cégvilág

Összehúzta a nadrágszíjat a MÁV - "csodát nem kell várni"

Két év alatt 12 milliárd forinttal lett olcsóbb a működése, a kiadásokból további tételek is lefaraghatók, de csodát nem szabad várni.

Két év alatt körülbelül 12 milliárd forintot faragott le a kiadásaiból MÁV csoport részben a mostani, néhány területen pedig az előző vezetése által hozott intézkedéseknek köszönhetően, jelentette be Szarvas Ferenc, a társaság elnök-vezérigazgatója.

A megtakarításokra további lehetőségek is vannak, csoda persze nem művelhető minden más lényeges körülmény változatlanságát feltételezve. A csoport számos beszerzését központosította, megkezdte egyes tevékenységek visszaszervezését az anyacégbe, ezzel amellett, hogy kisebbek lettek a kiadásai, javította a belső kapacitások kihasználását is.

Csökkentek a csoportnál a vezetői bérek, a külső szakértőknek kifizetett díjak, sor került leányvállalatok összevonására, és újak is a küszöbön vannak. Több fölösleges eszközétől és ingatlanától is megvált a MÁV. Minden területen hozott eredményt a munka jobb megszervezése és a kapacitások kihasználása is.

Részletek a holnapi Világgazdaságban. 

szarvas ferenc MÁV
Kapcsolódó cikkek