Cégvilág

A McDonald’s után a Safeway is száműzi a "löttyel" készült húst

A McDonald’s és több rivális élelmiszerkereskedő után a második legnagyobb amerikai szupermarketlánc is bejelentette, hogy többé nem forgalmazza a köznyelvben rózsaszín löttyként emlegetett folyadékkal kialakított hústermékeket.

A Safeway közleménye szerint a jelentős fogyasztói aggodalmak miatt hagy fel a textúrázott marhahús forgalmazásával, annak ellenére, hogy továbbra is úgy véli, az adalékanyag ártalmatlan az egészségre nézve.

"Ez nem friss hús, hanem annak olcsó helyettesítője" – fogalmazott az ABC Newsnak nyilatkozva Gerald Zirnstein mikrobiológus. Az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal, az USDA szerint az ammóniát tartalmazó folyadék ártalmatlan és mint hogy nem tekinthető adaléknak, használatát nem is kell feltűntetni az élelmiszereken. A rózsaszín lötty híre Jamie Oliver Food Revolution című műsorának sugárzását követően terjedt el, a sztárszakács ugyanis bemutatta, hogyan készítenek a korábban csak kutyaeledelként használt nyesedékekből gusztusosnak látszó, egyenletes színű húspogácsát ezzel a szerrel.

A McDonald’s február elején közleményben tudatta, hogy beszüntette a textúrázott hústermékek forgalmazását, ebben többek között a Costco és a Whole Foods is követte, most pedig a második legnagyobb amerikai szupermarketlánc, a Safeway is csatlakozott.

usda rózsaszín lötty safeway
Kapcsolódó cikkek