Cégvilág

Felgyorsult a Vodafone, de a tereprali már sok

Lezárta tavaly elindított hálózatfejlesztését a Vodafone. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a tegnapi ünnepélyes rendezvényen elmondta: ahhoz, hogy a vállalat mindenhol elérhetővé tegye ügyfeleinek a nagysebességű internet a 900 megahertzes frekvenciasávban elnyert blokkokra is szüksége van, ezért már napokkal korábban befizették a vállalt 15,66 milliárd forintos frekvenciadíjat.

 Az esemény ideje alatt a frekvenciahasználati engedélyt is megkapta a cég a Nemzeti Média és Hírközlési hatóságtól, így ma reggeltől az ország területének nagy részén felgyorsulhat a Vodafone mobilnet-szolgáltatása.
A bő egy évig tartó beruházássorozat keretében mobilszolgáltató stratégiai partnerével, a Huaweijel karöltve több mint 2600 bázisállomást modernizált és megújították az adatátviteli eszközöket is.

A társaság azt nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy a teljes projektre mennyi pénzt fordítottak, Beck György annyit elárult, hogy a beruházás összértéke több 10 milliárd forintra rúgott, s ezt az összeget az anyavállalat biztosította. A modernizáció eredményeként egyébként a Vodafone 2432 településen tette elérhetővé harmadik generációs mobilinternet szolgáltatását, amely a hálózat minden pontján másodpercenként 21 megabites elméleti letöltési sebességet tesz lehetővé, száz városban és Budapesten pedig ennek dupláját.

Diego Massidda, a társaság vezérigazgatója jelezte: a felújított hálózat minden eleme alkalmas a negyedik generációs (LTE) szolgáltatásra is, ennek megindításával a társaság egyelőre kivár. A 2012-es év nagy kihívása, hogy a 2G-s felhasználók tábora 3G-s készülékekre, okostelefonokra váltson, így az idén a Vodafone is ezt helyezi előtérbe – mondta.

Beck György arról a közelmúltban született bírósági döntésről is beszélt, amely megtiltotta a Vodafone egyik reklámfilmjének változatlan tartalmú sugárzását, mivel az egyébként egy raliversenyt bemutató hirdetésben egyértelmű utalás van a cég két versenytársára. Az elnök úgy fogalmazott: nem akarnak háborúzni. A társaságnál lapunknak elmondták: a reklámfilmet a jövőben is láthatjuk majd, a kritizált, konkurensekre utaló részeket azonban kivágják a spotból.

Vodafone LTE vizsgálat Beck György hálózat
Kapcsolódó cikkek