LTE

Tarol a magyar piacon a mobilnet

Nagymértékben, 69 százalékkal ugrott meg Magyarországon a mobiltelefonokkal generált adatforgalom idén a második negyedévben.
2017.09.14 Olvasási idő:

Jön a 4G újabb generációja, tízszeresére nőtt a mobil adatforgalom

A jelenlegi 4G-s mobilkapcsolatnál lényegesen gyorsabb és minőségi változást is jelent a Magyar Telekom és az Ericsson által tegnap bemutatott LTE-Advanced technológia. A megoldás széleskörű elterjedésére még várni kell, a szolgáltatók fejlesztései mellett új telefonokra is szükség van.
2014.04.29 Olvasási idő:

4G-s mobilnetben erősít a T-Mobile

Budapest lakosságának 99 százaléka számára elérhetővé vált a T-Mobile negyedik generációs mobil hálózata (4G/LTE) - jelentette be Christopher Mattheisen, a Telekom elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
2012.12.07 Olvasási idő:

Equilor: Az iPhone 5-től nem estünk hasra

Lehullt a lepel az Apple legújabb csúcsmobiljáról tegnap este. Az iPhone 5 az előzetes várakozásoknak megfelelően vékonyabb, nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint elődjei.
2012.09.13 Olvasási idő:

Egy merő kijelző lesz a Motorola új csúcsmobilja

A Motorola és az amerikai Verizon szeptember ötödikén mutatja be a cég új mobilját, amelyet a Bloomberg értesülései szerint keretnélküli kijelzővel szerelnek.
2012.09.03 Olvasási idő:

Felgyorsult a Vodafone, de a tereprali már sok

Lezárta tavaly elindított hálózatfejlesztését a Vodafone. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a tegnapi ünnepélyes rendezvényen elmondta: ahhoz, hogy a vállalat mindenhol elérhetővé tegye ügyfeleinek a nagysebességű internet a 900 megahertzes frekvenciasávban elnyert blokkokra is szüksége van, ezért már napokkal korábban befizették a vállalt 15,66 milliárd forintos frekvenciadíjat.
2012.03.29 Olvasási idő:

Megjött az operátorok beruházási kedve

Két év visszaesés, illetve stagnálás után világszerte ismét növekedésnek indulhatott 2011-ben a mobil-infrastruktúra piaca, miután a szolgáltatók tömegesen állítják át hálózataikat az új generációs technológiákra.
2012.01.11 Olvasási idő:

Jön a negyedik generációs mobil

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Magyar Telekom májusban indított mobilhálózati korszerÛsítése, ötszáz ügyfél bevonásával múlt péntektÕl élesben tesztelhetÕ a negyedik generációs (4G/LTE) technológia, Budapest egyharmadán – jelentette be Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató.
2011.10.10 Olvasási idő:

Akadozik a szupergyors mobilinternet

Felgyorsulhat az Európai Unió területén a szupergyors mobil-adatátvitelt jelentő Long Term Evolution (LTE-) technológia terjedése. A tagállamok többsége határidőre teljesítette Brüsszel ezzel kapcsolatos szabályozási elvárásait. Néhány országban viszont politikai és műszaki okok késleltetik a bevezetést.
2011.07.13 Olvasási idő:

LTE: meghirdetik a francia frekvenciákat

Franciaországban meghirdetik az új generációs (LTE) frekvenciákat, az ezzel kapcsolatos határozatot a napokban írta alá Éric Besson digitális gazdaságért felelős miniszter.
2011.06.16 Olvasási idő: