Cégvilág

Felszámolás alatt az Emfesz

A bíróság elrendelte az Emfesz Kft. felszámolását. A napokban várható a Moszkvai Kereskedelmi Kamara választott bíróságának ítélete - írja a gazdasag.hu.

Felszámolják az Emfesz Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t – tudta meg a Gazdaság.hu. A felszámolásra irányuló kérelmet 2011. augusztus 16-án nyújtották be. Tekintettel az „ügy tárgyi súlyára” és a szükséges szakértelemre a bíróság az elektronikus kijelölési rendszertől eltérően jelölte ki a TM - Line Felszámoló és Gazdasági Tanácsadó Zrt.-t. Az adóssal szembeni követeléseket 40 napig lehet benyújtani.

A felszámolás megindítása furcsa módon esik egybe azzal az időszakkal, mikor ítélet várható a Moszkvai Kereskedelmi Kamara választott bíróságától. Ezt korábban március 20. és 30. között valószínűsítették. Az Emfesz tulajdonjogát firtató keresetben meghozandó ítéletet a magyar jog is elismeri.

Az Emfesz tulajdoni jogállásáról a Kúria februárban hagyta jóvá a tavalyi másodfokú ítéletet, mely szerint Góczi István ügyvezető jogtalanul adta el a cég tulajdonjogát a svájci bejegyzési RosGas AG-nek, a Mabofi Holdingstól kapott tejhatalmú megbízás ugyanis elidegenítésre nem vonatkozott. A februári ítélet szerint, ha egy külföldi bíróság másként dönt az Emfesz tulajdonjogáról, akkor az lesz a mérvadó.

 

 

emfesz felszámolás bíróság felszámoló
Kapcsolódó cikkek