Cégvilág

Ultrabookot venne? - Érdemes várnia

Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

"Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek" - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptop készülékeknél, valamint keskenyebb és könnyebb azoknál.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki. A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.

Apple Android olcsóbb Google acer ultrabook
Kapcsolódó cikkek