Cégvilág

Állami kórházak vezetése - Máris vissza kellett vonni a pályázatokat

Alighogy kiírták, máris kénytelenek voltak visszavonni négy, állami tulajdonban lévő kórház főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára kiírt pályázatot. Ezek az intézmények ugyanis gazdasági társasági formában működnek, így hiába tulajdonosuk az állam, vezetői álláshelyeiket nem pályáztathatja meg.

Visszavonta és visszamenőlegesen érvénytelenítette a harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft., a Vas Megyei Markusovszky Kórház Nonprofit Zrt., a Veszprém Megyei Kórház Nonprofit Zrt., valamint az egri Markhot Ferenc Kórház Kft. főigazgatói és gazdasági igazgatói munkakör betöltésére kiírt pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

Ezek a kórházak ugyanis gazdasági társasági formában működnek, így vezetői álláshelyeiket csak a közgyűlések vagy a taggyűlések pályáztathatják meg. Március 30-án ily módon jogszerűtlen felhívások jelentek meg az Egészségügyi Közlönyben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kórház kórházvezetők
Kapcsolódó cikkek