Cégvilág

Hasít a NABI - Csaknem 1100 kaposvári busz fut Floridában

A tavaly augusztusi ötven után a napokban újabb 49 NABI-buszt rendelt a floridai Broward County közlekedési vállalata.

Egy új megrendelés révén csaknem 1100-ra emelkedik Florida különböző közlekedési vállalatai állományában lévő NABI-buszok száma. A Broward County által tavaly megrendelt félszáz járművet már leszállították, míg az új rendelésállomány legyártásának nyáron kezd neki a budapesti üzem, amely év végéig elkészíti a 49 karosszériát. A buszok karosszériája ugyanis Magyarországon készül, a végszerelés az Alabama állambeli Annistonban, a NABI Inc. üzemében történik.

A gyártó olyan kényelmi megoldásokkal is ellátja a járműveket, mint a vezeték nélküli internet-hozzáférés vagy laptopok töltésére alkalmas állomások.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára, hiszen a műanyag karosszériás CompoBusokat gyártó kaposvári üzemben ismét megkezdődött a létszámbővítés, az alkalmazottak száma júniusra várhatóan eléri a kétszázat. A termelés újraindítása annak köszönhető, hogy a 2000 NABI-busszal rendelkező Los Angeles-i közlekedési vállalat újabb, 150 darabos megrendelést hívott le a céggel 2008-ban megkötött keretszerződésből. Ez azért is jó hír, mert tavaly nyáron már csak kilencen voltak az egykor 150 fős üzem állományában, így viszont jövő év végéig van munkájuk a kaposváriaknak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

 

buszgyár megrendelés Florida los angeles Kaposvár Nabi
Kapcsolódó cikkek