Cégvilág

Itt a legnagyobb képzési pályázat - részletek

Megjelent az elmúlt időszak legnagyobb volumenű képzési pályázata, amely kiemelt jelentőségű a hazai vállalkozások számára.

A szakképzési hozzájárulás alternatívájaként is emlegetett TÁMOP 2.1.3 egy olyan uniós forráslehetőség, amely bértámogatással kiegészülve igyekszik megoldást találni a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok financiális problémáira. A 21 milliárdos keretösszegre 2012. május 1-től nyújthatóak be a pályázati anyagok.

A TÁMOP 2.1.3 egy olyan három komponensből álló pályázat, amely lehetőséget teremt a hazai vállalatoknak, hogy az elbocsátások elkerülése érdekében uniós összegből képzéseket valósítsanak meg az alkalmazottak körében. A TÁMOP 2.1.3 egyik nagy előnye, hogy nem rögzít feltételként nyertes gazdaságfejlesztési-beruházási pályázatot (GOP), amely így bővítheti a pályázók körét, illetve megkönnyítheti a pályázati folyamatot is.

A társadalmi egyeztetést követően kiegészült a pályázati kiírás, amelynek értelmében a nagyvállalatok számára elérhető forrás alsó határát 10 millióról 5 millióra csökkentették, valamint állami-önkormányzati tulajdonú vállalatok is indulhatnak 250 fős foglalkoztatotti létszám felett.

A május elsejétől benyújtható pályázat amellett, hogy pótolja a szakképzési hozzájárulást, akár önrész nélkül, vagyis 100 százalékban is támogathatja a munkavállalók képzési projektjét.

képzés kis- közép- és nagyvállalatok mikro- pályázat támop
Kapcsolódó cikkek