mikro-

Nagy javulásra számítanak a bankok

A koronavírus-járvány hatásainak múltával immár erősödő konjunktúraérzetük van a bankoknak is.
2021.05.25 Olvasási idő: 0 perc

Csökkent a balatonparti vendéglők forgalma

A járvány miatt a kereskedelmi és vendéglátó üzletet működtető mikro-, és kisvállalkozók meghatározó részének csökkent a forgalma az előző évhez képest.
2020.09.03 Olvasási idő: 0 perc

A bérleti díj csökkentését javasolja az önkormányzatoknak a BKIK

A kamara a mikro-, kis- és középvállalkozások részére javasol megoldást a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjának ésszerű mérsékléséről a járványidőszakban.
2020.05.29 Olvasási idő: 0 perc

Ötvenmilliárd forintos keretre pályázhatnak vállalkozások

A pályázati feltételek betartása esetén a teljes forrásmennyiség vissza nem térítendővé válik.
2020.05.29 Olvasási idő: 0 perc

IPOSZ: A jelenlegi szabályozás ellehetetleníti az építőiparosokat

Az építőipar folyamatosan változó szabályozása, illetve a jogszabályokban megfogalmazott kötelezettségek ellehetetlenítik a szektor mikro-, családi és kisvállalkozóit - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke az MTI-nek.
2013.10.27 Olvasási idő: 0 perc

Itt a legnagyobb képzési pályázat - részletek

Megjelent az elmúlt időszak legnagyobb volumenű képzési pályázata, amely kiemelt jelentőségű a hazai vállalkozások számára.
2012.04.03 Olvasási idő: 0 perc

Már nem aggódnak a hitel fizetés miatt a kkv-k

A gazdasági válság kirobbanása óta eltelt másfél év számtalan nehéz helyzet elé állította a vállalkozásokat. A legutóbbi negyedéves eredmények azt mutatják, hogy, bár még mindig nem éri el a bankok megítélése a válság indulásakor mért szintet, az elmúlt másfél évben most először történt pozitív irányú elmozdulás – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatásából.
2010.05.18 Olvasási idő: 0 perc

Segítség kkv-knak - Megállapodott a BKIK és az APEH

A budapesti mikro-, kis- és középvállalkozói kör adózási feltételeinek és szándékának javítása az elsőrendű célja annak a megállapodásnak, amelyet tegnap kötött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az adóhivatallal.
2009.06.24 Olvasási idő: 0 perc

Ötvenezer munkavállaló már biztonságban lehet

Ötvenezer embert tartana munkában a kormány az új 30 milliárdos keretösszegű támogatási programmal, két éven keresztül - derült ki Székely Judit szociális szakállamtitkár szavaiból a mai kormányszóvivői tájékoztatón.
2009.02.27 Olvasási idő: 0 perc

IPOSZ: 10 milliárdos alapot a kiscégek segítésére

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) szerint szükség van a mikro- és családi vállalkozások talpon maradását is segítő kormányzati intézkedésekre a gazdasági válság idején, ez a szektor sérülékeny, ugyanakkor a magyar gazdaságban munkahelyteremtő, mukahelymegőrző szerepet tölt be - nyilatkozta Szűcs György, az IPOSZ elnöke az MTI-nek.
2008.12.27 Olvasási idő: 0 perc