Cégvilág

"Nincs rosszabb a felfegyverzett amatőröknél"

A német őrzővédő szektorban kiemelkedő eredményt elért két "öreg harcos" biztonsági szolgálatot ellátó céget alapított Németországban, amely védelmet nyújt majd német vállalatoknak nagy kockázatokat jelentő területeken - értesült a Financial Times Deutschland (FTD).

Az egyik alapító Thomas Menk, a Daimler konszern korábbi biztonsági főnöke, a másik pedig Maxim Worcester, a biztonsági kérdésekben tanácsadást nyújtó Control Risks  cég vezetője, aki később a KPMG-nél is vezető menedzserként dolgozott.

A néhány nappal ezelőtt alapított German Business Protection (GBP) cég feladatainak középpontjában német vállalatok és munkatársai biztonságának ellátása lesz általában kockázatokat, de különösen nagy kockázatokat jelentő olyan területeken, ami eddig brit és amerikai szervezetek szakterületnek számított. A GBP most ezt meg akarja törni.

Az FTD szerint az új vállalat hiánypótló Németországban, a vállalatok ugyanis egyre inkább válságterületeken terjeszkednek, anélkül, hogy tudnák, milyen kockázat vár rájuk. Számos vállalat nem készült fel a rablásokra, támadásokra vagy politikai zavargásokra. A GBP helyszíni biztonsági terveket  készít és megfelelő személyzetet biztosít. Menk és Worcester e célra olyan nemzetközi szolgáltatókat vesz igénybe, akik már tapasztalatot szereztek válság sújtotta területeken. "Nincs rosszabb annál, mint amikor felfegyverzett, de a feladatra emberek dolgoznak egy cégnél" - véli Worcester, aki az elmúlt években többször utazta be Irakot különböző gazdasági projektek keretében.

német biztonsági GBP
Kapcsolódó cikkek