Cégvilág

Erősebb Optimusszal próbálja visszatornázni magát a mobilpiacon az LG

Gyorsabb processzorral és jobb akkumulátorral szereli fel az LG az Optimus LTE II okostelefont az LG, remélve, hogy a felturbózott telefon segít ledolgozni az okosok piacán elszenvedett hátrányát.

Az LG számára az újgenerációs LTE hálózat jelentheti a kiugrási lehetőséget, ennek megfelelően az erre optimalizált és megerősített készülékkel rukkol elő a dél-koreai gyártó. Az Optimus LTE II egyelőre csak a hazai fogyasztók számára elérhető, de a vállalat ígérete szerint a többi piacon is feljavított készülékekkel jelentkezik majd - tudósít az AP.

A 2 gigabájtos tárhellyel és 40 százalékkal hosszabb élettartamú akkumulátorral szerelt új Optimus előtt komoly feladata áll, hiszen az LG mobilüzletága 2010 óta veszteséges. A korábban harmadik legnagyobb mobilgyártónak számító LG-t a múlt évben megelőzte az Apple és jelenleg csak az ötödik helyen áll. Az alsó kategóriákban a koreai cég nem tudott versenyezni a kínai riválisokkal, míg a prémium szegmensben a honfitárs Samsung hódította el az ügyfeleket a Galaxy sorozattal.

Az okostelefon szektorban 75 százalékos értékesítési növekedést remél az LG tavalyhoz képest, ugyanakkor a teljes mobiltelefon üzletág eladásai a várakozások szerint 88,1 millióról 80 millióra esnek vissza. Tavaly az okostelefonok még csak az eladások 23 százalékát tettek ki az LG-nél, 2012-ben ezt az arányt 44 százalékra szeretné felemelni a vállalat.

AP - Világgazdaság Online-->

okostelefon Optimus LG
Kapcsolódó cikkek