Cégvilág

"Európa szégyene" - Tovább késik az új berlini reptér átadása

Az iparág nagy érdeklődéssel várta a Berlin Brandenburg repülőtér ez év június 03-ra tervezett megnyitását. Erre az időpontra volt a másik két repülőtérről történő áttelepülés is ütemezve, de most egy „sor nem várt probléma” miatt ez több hónapot is késhet – írja a Turizmus Online.

A keddi sajtótájékoztatón Rainer Schwarz repülőtér vezető kénytelen volt megtenni a kínos bejelentést a Willy Brandtról elnevezett új repülőtér nyitásának másodszori elhalasztásáról. A Berlin Brandenburgot, mely a Tegel és Schönefeld repülőtereket volt hivatva felváltani, eredetileg már 2011 novemberében üzembe kellett volna helyezni, de ez akkor „financiális nehézségek” miatt nem sikerült és a szakma feltételezi, hogy most is ugyanez a helyzet – írja a Turizmus Online.

A német Bundestagban Renate Künast a zöldek képviselőnője már a délutáni ülésen keményen kritizálta a szervezőket és a tervezőket és „Európa szégyenének” nevezte az esetet. Hasonló véleményen volt Viktor Stimming, a Postdami Kereskedelmi és Iparkamra elnöke is, aki „nagyon kellemetlen helyzetről” nyilatkozott.

A bejelentés kapcsán a legnagyobb használó nemzeti légitársaság is nyilatkozott. Bár a Lufthansa a másik két berlini állomásán már előkészült a reptér váltásra és az új repülési szabályok szerinti üzemelésre, de szerintük a nyitás elhalasztása még mindég a legkisebb rossz, mert egy nem befejezett project számtalan kiszolgálási problémát is jelentett volna, melyek orvoslása nagyobb nehézségekbe ütközne. Egyelőre nem tudni, mikor nyithat meg a reptér, de a szervezők közölték: mindent megtesznek azért, hogy erre október 30-ig sor kerüljön.

 

Bundestag berlini reptér tegel brandenburg Willy Brandt
Kapcsolódó cikkek