Cégvilág

Íme, a világ legjobb repterei

A Skytrax kihirdette a világ repülőtereinek 2012. évi rangsorát. Erurópa legjobbja az amszterdami Schipol Nemzetközi Repülőtér lett.

A World Airport Awards díjazottjai között nemigen remekeltek az európai repterek, hiszen az első tíz között összesen három, az öreg kontinensen található légikikötő szerepel. Az amszterdami Schipol a negyedik helyet szerezte meg idén, ezzel két helyet javított tavalyhoz képest. Ez azonban nem változtat azon, hogy a világ legjobb reptere a Skytrax szerint a dél-koreai Incheon International Aiport lett, amelyet Szingapúr és Hongkong követ. A pekingi nemzetközi reptér tartja tavalyi ötödik helyét, a top tízbe még beverekedő európai repterekkel; Münchennel és Zürich-hel a nyomában.

Az amerikai légibázisok közül Vancouver érte el a legjobb eredményt, a kilencedik Kuala Lumpur mögött. A legjobb tíz játékos listáját a Central Japan International zárta. A lista érdekessége, hogy a nem túl jó hírnévnek örvendő Heathrow egy év alatt öt helyet javított és így jelenleg a tizenegyedik pozíciót foglalja el. Az amerikai repterek között Auckland teljesített a legjobban, a top húszba pedig a fent említett trión kívül a koppenhágai és a frankfurti repterek kerültek be.

 

legjobb repülőtér reptér Skytrax
Kapcsolódó cikkek