Cégvilág

A Pixar bátor hercegnővel, Woody Allen olasz románccal aratott

A Disney-Pixar együttműködés eredmény legfrissebb eredménye, a Brave a toplista élén zárta első hétvégéjét, míg a Fox Abraham Lincoln: Vampire Hunter című akció meséje csak a harmadik helyre ért fel.

A Pixar és a Disney animációja, a Brave 66,7 millió dollárt gyűjtött az első hétvégén az amerikai mozikban, ezzel pedig azonnal a toplista élére ugrott. A film főszereplője egy skót hercegnő, aki szembegy a hagyományokkal, amikor eldönti, hogy nem házasodik akarata ellenére. A Kelly Macdonald és Emma Thompson által életre keltett mese korszakos lehet a Pixar életében, hiszen ez az első nő főszereplővel készült animációjuk. A vállalat egyébként a Toy Story 1995-ös bemutatója óta tizenháromszor egymás után indította az első helyről mozijait.

"Hihetetlen a hírnevük, szinte mindegy, miről szól a történet, ha a Pixar készíti" – mondta az AP-nek Paul Dergarabedian, a Hollywood.com elemzője. A Brave egyébként ezzel 0,6 millió dollárral felülmúlta a Verdák 2 teljesítményét, amelyet pontosan ezen a héten mutattak be egy évvel ezelőtt és amely egyértelműen a fiúk kedvence volt.

A Brave nézőinek 57 százaléka nő, kétharmaduk pedig családostul nézte meg a filmet, majd sokan továbbmentek a Madagaszkárra, ami ritka jó hétvégét hozott a szülői felügyelettel nézhető moziknak.

A Brave és a Madagaszkár a harmadik helyre szorította az Abraham Lincoln: Vampire Hunter című akciót, amely mindössze 16,5 milliót gyűjtött be az első hétvégéjén. Ezzel a Madagaszkár 3 is elé került a maga 20,2 millió dollárt gyűjtött ezen a hétvégén és ezzel eddig összesen 157,6 milliót kaszált be az amerikai piacon. Igaz, a Fox azt reméli, hogy a mindössze 69 millió dollárból készült vámpírirtós film kibír még egy hetet, mielőtt két szuperhős; Pókember és Batman legújabb kalandja biztosan lesöpri az élvonalból.

Nagyot bukott viszont a Seeking a Friend for the End of the World, a Steve Carell és Keira Knightly főszereplésével készült moziban a két szomszédot alakító főhős együtt menekül, miközben egy gyilkos aszteroida közeledik a Földhöz. A Focus Features produkciója ugyan szűkebb körben debütált, mint a top 10-be készülő alkotások, de a 3,8 millió dolláros első hétvége így is igen gyenge.

Woody Allen filmje, a To Rome with Love viszont több mint 379 ezer dollárt hozott úgy, hogy csak öt moziban mutatták be a hétvégén, ami az arányokat tekintve óriási siker. Összehasonlításképpen: a Brave mozinként csak 16 ezer dollárt gyűjtött be, szemben Allen olasz románcának 75 800 dolláros átlagával.

brave woody allen Madagaszkár keira knightly Pixar
Kapcsolódó cikkek