Cégvilág

Átrendeződhet az utazási piacunk

Átrendeződhet a régió utazási piaca azzal, hogy a német REWE Touristik felvásárolta a magyar Kartago Tours-t is tulajdonló cseh Exim Holding 51 százalékát – írja a Turizmus Online.

Az óriáscég 2012. január 1-ig visszamenőleges hatállyal megvette a prágai székhelyű Exim Holding Rt 51 százalékos részesedését. A REWE Touristik ezzel az üzleti partnerséggel vezető pozíciót biztosít magának a cseh utazási piacon, valamint szintén vezető pozíciót Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon.

Az Exim/Kartago Tours az első számú utazási iroda a Cseh Köztársaságban, második a Szlovák Köztársaságban, és egyike a legnagyobb utazási irodáknak Lengyelországban és Magyarországon. Az Exim Csoport forgalma 2011-ben, köszönhetően Exim Tours és Kartago Tours utazási irodáknak, nemzetközi szinten elérte a 225 millió eurót. A felek nem nyilatkoztak a vételárról.

"Az Exim Tours számunkra a kelet-európai piacokon történő megjelenés első lépése. Azokban az országokban, ahol erősek vagyunk, azaz Tunéziában, Egyiptomban és Törökországban, az Exim kiváló helyzetben van. Közösen még többre vagyunk képesek" – mondta a Turizmus Online–nak Sören Hartmann, a REWE-csoport utazási osztályának szóvivője.

Nagy növekedési potenciált lát a REWE Touristik elsősorban a kelet-európai piacokon a Földközi-tenger nyugati részére történő utakra és távoli célterületekre. Sören Hartmann megerősítette: "A kelet-európai fogyasztókat sokszínű lehetőségekkel próbáljuk elérni utazási irodákon, kiskereskedelmi egységeken és interneten keresztül. Mint az egyik
legerősebb turisztikai csoport, együtt még nagyobb előnyöket érhetünk el
a szállodai szobák vásárlásánál és a vendégeknek előnyös, exkluzív szállodai szolgáltatásokat tudunk kínálni. "

 

felvásárlás kartago Rewe utazási iroda
Kapcsolódó cikkek