Cégvilág

Auchan: 300 milliós terhet jelenthet a tranzakciós illeték

Az Auchan szeptemberben adja be az építési engedélykérelmet, hogy felépíthesse győri áruházát. Amint azt Dominique Ducoux, az Auchan vezérigazgatója elmondta, tapasztalatai szerint a városvezetés támogatja a terveiket és reméli, hogy megkapják a mentesítést a plázastop alól.

Hozzátette ugyanakkor, hogy hosszú ideje érvényes építési engedélyük van Pécsett, Nyíregyházán és az egyik budapesti kerületben, ezek a beruházások azonban a világválság kitörése, illetve a válságadó bevezetése miatt eddig nem valósultak meg, mert a válságadó jelentősen csökkentette a vállalat beruházási lehetőségeit.

Ugyanakkor, miután Győrben is jelentős összegeket áldoztak egyebek között a terület régészeti feltárására és egyéb előkészítő munkákra, nem szeretnék veszni hagyni a pénzt. Az Erzsébet-utalvány kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy a vásárlók a pénztárosoktól kérdezik, miért nem fogadják el, pedig Dominique Ducoux februárban személyesen tárgyalt az Nemzeti Üdülési Szolgálat vezetőjével, majd kéthavi egyeztetést követően beadták szerződéstervezetüket, amire azóta sem kaptak választ.

Az Auchan Magyarország Kft.-nél a tavalyi 280 milliárd forintos forgalom alapján 300 millió forintos terhet is jelenthet a pénzügyi tranzakciós illeték. Ha Brüsszel úgy döntene, hogy nem kell fizetni az ágazatot sújtó válságadót, annak az Auchan nagyon örülne, de a vezérigazgató szerint már az is könnyebbség, ha azt a jövő évtől megszüntetik.


 

válságadó Erzsébet-utalvány ducoux Auchan üzletnyitás
Kapcsolódó cikkek