Cégvilág

Csődvédelmet kért a NeoFM

Csődvédelmet kért a bíróságtól a NeoFM rádiót üzemeltető FM1 Kommunikációs Zrt., ez idő alatt a tulajdonosok megkísérlik a társaság többszáz millió forintra duzzadt tartozását rendezni.

Ennek első lépéseként múlt pénteken egy 483,9 millió forint értékű értékpapírt ajánlottak fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára, az elmaradt műsorszolgáltatási díjak fedezetéül. A Médiatanács múlt pénteken sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, miszerint „nem méltányolható az üzleti vállalkozásként működő kereskedelmi rádió tulajdonosainak azon javaslata, miszerint tetemes - azaz több mint 750 milliós - kötelezettségük kétharmad részéről, 540 millió forint rendezésének időpontjáról és módjáról jelenleg nem kívánnának megállapodni.

A csődvédelem keretében a cégnek olyan egyezségi javaslatot kell kidolgoznia, amit amennyiben a hitelezők is elfogadnak, a vállalkozás visszaállhat a korábbi, működő állapotába és folytathatja tevékenységét. Horváth László, az FM1 Zrt. többségi tulajdonosának, az FM1 Friends Kft.-nek az ügyvezetője bejelentette: a kidolgozás alatt álló egyezségi ajánlatuk értelmében az FM1 Zrt. rendelkezik egy 483,9 millió forint értékű, kezességgel biztosított váltóval, amelyet a társaság kész a tartozás fejében átadni az NMHH-nak.  A tartozásaik fennmaradó részére pedig a független bíróság által kijelölt szakértő vagyonfelügyelő segítségével keresnek megoldást.

Földes Ádám bejelentette: a csődvédelem időszaka alatt a NeoFM változatlan módon működik tovább, a médiában megjelent híresztelésekkel ellentétben nem szűnnek meg műsorok. A rádió közel 50 munkatársa ugyanakkor töretlenül bízik abban, hogy a tulajdonosok egyezségi indítványát a hitelezők is elfogadják, hiszen ők sem lehetnek érdekeltek abban, hogy a naponta átlagosan közel 1,6 millió hallgatót szórakoztató rádióadó egyik napról a másikra elhallgasson, a hitelezők pedig tetemes elmaradt bevételtől essenek el.

 

 

csőd csődvédelem NeoFm
Kapcsolódó cikkek