Cégvilág

Szlovák cég fejleszt a Váci úton

Egy Váci úton épülő irodaházzal indítja el magyarországi tevékenységét a szlovák központú HB Reavis ingatlanfejlesztő csoport. A 33 millió eurós beruházás az év végén kezdődik, átadását 2014 elejére ígérik. Az ingatlan mérete megközelíti az idei átadások szintjét.

Új irodaház fejlesztését indítja el a Váci úton a pozsonyi székhelyű HB Reavis csoport, amelynek ez lesz az első magyarországi beruházása. A 33 millió eurós beruházási értékben megvalósuló Váci Corner Offices nevű komplexum kivitelezése várhatóan a jogerős építési engedély kiadását követően az év harmadik negyedében indul el, átadását 2014 elejére tervezik. A Váci Corner Offices várhatóan 19 ezer  négyzetméternyi bérbe adható irodaterülettel, 700 négyzetméternyi földszinti üzlethelyiséggel és összesen 900 négyzetméteres kávézóval és étteremmel rendelkezik, melyeknek közvetlen kertkapcsolata is lesz. A mélygarázsban 353 autó számára lesz parkolóhely.

A társaság idén tavasszal vásárolta meg a telket és az építési engedéllyel rendelkező projektet a korábbi fejlesztő-tulajdonosától, egy izraeli hátterű társaságtól, a terveket pedig szoros együttműködésben a HB Reavis szakértőivel az eredeti terveket is jegyző Szász László, Ybl-díjas építész vezette Stúdió 100 építésziroda dolgozta át.

„A HB Reavis elkötelezett a fenntarthatósági elvek iránt, ezért is terveztük át az épületet annak érdekében, hogy egy minden szempontból hatékony és racionális irodát adhassunk át, amelyben kiemelten fontos szerep jut az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontoknak. Célunk, hogy a Váci Corner Offices megkapja a Breeam Excellent minősítést” – indokolta az ügyvezető az eredeti tervek megváltozatását.

„Már korábban eldöntöttük, hogy a budapesti piacra lépünk, de erre most jött el az alkalmas időpont, most találtunk megfelelő árban lévő ingatlant” – mondta Radnóty Zoltán, a HB Reavis csoport magyarországi ügyvezetője. A vezető a telek és a projekt pontos vételi árát nem kívánta közölni de azt elmondta, hogy a válság előtti árazásnál nagyjából 40-45 százalékkal olcsóbban lehet most egy ekkora projektet átvenni. A vásárlást és az építkezés elindítását saját tőkéből oldják meg, de megfelelő ajánlat esetén banki finanszírozást is igénybe vennének.

További részletek a Világgazdaságban.

váci ingatlan iroda reavis
Kapcsolódó cikkek