Cégvilág

55 000 négyzetméteres gyártóegységet indít be a magyar cég

A gyógyszeripari hatóanyagokat, köztitermékeket, valamint egyéb vegyipari alapanyagokat fejlesztő és előállító Ubichem Group 55,000 négyzetméteres gyártóegységgel bővült. A csoport új tagja, az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. (UPM) 1,5 millió eurót kapott az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és egy magánbefektető, Szőke Márton befektetési társaságától a budapesti gyáregységgel kapcsolatos beruházásokra.

Az Ubichem cégcsoport budapesti központú tagvállalata az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. 55,000 négyzetméteres gyártóegység üzemeltetését kezdte meg. A csoport az Euroventures IV befektetése révén képessé vált köztitermékek akár több tíz tonnás mennyiségben történő versenyképes előállítására is.

„Magyarország mindig is elöl járt a kémiai kutatásban. Befektetésünk az UPM-be tovább erősíti e pozíciót és jelentős tényezővé teszi a cégcsoportot a gyógyszeripari és vegyipari alapanyagok gyártásában Európában” – mondta Tánczos Péter, az Euroventures igazgatója.  Az UPM felügyelő bizottságának élére György Miklós, a Chinoin (később a Sanofi magyar leányvállalata) korábbi vezérigazgatóját sikerült megnyernie a társaságnak.

Az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. az Euroventures IV alap hetedik befektetése. „Az Euroventures társbefektetési alapjával már több közös befektetésünk volt. A velük való együttműködés lehetővé teszi társaságunk befektetéseinek jobb előkészítését, és növeli a kockázati tőkebefektetés várható hozamát” – mondta Szőke Márton, az Euroventures IV társbefektetőjének tulajdonosa.


 

euroventures tánczos péter szőke márton Ubichem
Kapcsolódó cikkek