Cégvilág

Lefejezik az egészségügyi intézményeket

Nemcsak a kényszernyugdíjazás miatt üresen maradt kórházigazgatói posztokat hirdeti meg újra, de a városi kórházak, majd az országos intézetek vezetői helyeire is pályázatot ír ki az egészségügy vezetése – tudta meg a Világgazdaság.

Mint arról beszámoltunk, a kórházigazgatói pályázatokon egyetlen 62 éves vagy ahhoz közeli korú aspiránst sem hoztak ki nyertesnek. Annak ellenére, hogy a szakmai bizottságok számos ilyen jelöltet alkalmasnak találtak, és több helyre nem is pályáztak mások. A 35 meghirdetett főigazgatói álláshelyből 11-ben inkább eredménytelennek nyilvánították a pályázatokat, amiket 30 napon belül újra kiírnak majd.

Hiába folyamodott tehát mentességért az egészségügyeik számára Szócska Miklós rögtön Matolcsy Györgynek az állami alkalmazottak kényszernyugdíjazásáról szóló bejelentését követően, végül be kellett adni a derekát. Úgy tudjuk, a Kórházszövetség elnökségi ülésén személyesen ismerte be kudarcát az egészségügyi államtitkár, elnézést kérve mindazoktól, akiket ígérete ellenére sem tudott pozíciójukban meghagyni.

A főigazgatók mellett hasonló sorsra jutnak a gazdasági igazgatók is, akiknek a pozícióját ugyan a kórházigazgatókéival együtt pályáztatták meg, ám a róluk szóló döntést még mindig nem hozták nyilvánosságra. Egyesek szerint azért, mert a gazdasági vezetői helyre jelentkezők a megismert főigazgatói névsor ismeretében még eldönthetik, fenntartják-e jelentkezésüket. Mások úgy gondolják, a helyzet éppen fordított, és az új főigazgatóknak kívánják ezzel megadni a lehetőséget, hogy mérlegeljék, kivel tudnak vagy akarnak együtt dolgozni.

Tény, hogy bár már július 4-én közzétették az új főigazgatók névsorát, a szerencsés nyertesek a mai napig nem kaptak értesítést arról, mikortól kapják meg megbízatásukat. A pályázatokban az szerepelt, hogy „várhatóan” július 16-tól, ami azt jelenti, hogy akár már hétfőn elfoglalhatják helyüket.

kórházigazgató egészségügy Szócska kórház
Kapcsolódó cikkek