Cégvilág

Lengyel postai szolgáltató lép a magyar piacra

300 millió eurós, egész Európát felölelő befektetési programja részeként a lengyel Integer.pl csoport 300 önműködő csomagküldő terminált helyez üzembe Magyarországon, amellyel a nap 24 órájában az év 365 napján elérhetővé válik az automatizált csomagküldő szolgáltatás.

Az Integer.pl csoport a magyar csomagszállítások volumenének növekedésére számít, és partnereket keres tervezett fejlesztésének megvalósításához. A magyar postai piac éves volumene megközelíti a 8,5 milliárd forintot, amelynek 80 százaléka a vállalkozások közötti forgalomból származik.

A magyar expressz csomagszállítási piac a várakozások szerint gyorsabban fog nőni az EU-16-ok átlagánál, részben a gyorsabb gazdasági növekedésnek, részben a kompetitív költségelőnyöknek köszönhetően. A gazdasági nehézségek ellenére a futár-, gyorspostai és csomagküldő szolgáltatások iránti kereslet folyamatosan nő Magyarországon, a piac összértéke 4,9, forgalma 5,5 százalékkal bővült 2011-ben.

Az Integer.pl-ről

Az Integer.pl a világ vezető csomagküldőterminál-gyártója és Lengyelország legnagyobb magánkézben lévő postai szolgáltatója, amely 600 csomagküldő terminálból álló hálózatot működtet Lengyelországban, Oroszországban és Ukrajnában. Az Egyesült Államokbeli PineBridge Investments nevű globális magántőke-alappal karöltve a cég arra törekszik, hogy összesen 300 millió eurós tőkebefektetéssel három éven belül egy 16 ezer easyPack terminálból álló hálózatot alakítson ki Európában és a Független Államok Közösségében.

Az easyPack terminálokból álló hálózat a világ második legnagyobb ilyen jellegű hálózata, és az egyetlen olyan innovatív megoldás Lengyelországban, amely csomagok gyors és biztonságos elküldését és átvételét teszi lehetővé a nap 24 órájában, a hét minden napján, sorban állás nélkül, kényelmesen elérhető helyszíneken. A megoldás lényege, hogy a címzettnek nem kell otthon várnia a futár érkezésére – az SMS-ben vagy e-mailen érkező értesítés kézhez vétele után – eldöntheti, hogy munkába menet, ebédidőben, vagy hazafelé veszi fel csomagját.
 

integer expressz posta szállító
Kapcsolódó cikkek