Cégvilág

Több száz millió forintos beruházás Esztergomban

Négyszázmillió forintos beruházással új, 4031 négyzetméteres üzemcsarnokot épít az Esztergomi Ipari Parkban, és korszerű CNC megmunkáló központokat állít üzembe a Tari-Prod Kft.

 A cég az üzemcsarnok építéséhez 100, a gépbeszerzéshez pedig 20 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást kapott.
A csarnok elkészülte után jelentős forgácsoló- és lakatosüzemi kapacitásbővítést tervez a száz százalékban magyar tulajdonban lévő cég. Egyebek között már itt fogja gyártani a Weszta-T Kft. által fejlesztett műszerek alkatrészeit, melyeket elsősorban a gáz- és olajipar területén értékesítenek.

A csarnokban felépült mérőtoronyban kialakítottak egy hitelesítő labort is, amelyben 20 méteres szintmagasságig lehetővé válik a tartályszintmérők hitelesítése. Az új csarnok fűtésében és hűtésében geotermikus hőszivattyúk, valamint napkollektorok vállalnak szerepet, amelyek jelentős energiamegtakarítást tesznek lehetővé. A vállalat tavalyi árbevétele elérte az 543 millió forintot. Ezt az idén mintegy harminc-negyven millió forinttal szeretnék megfejelni.

tari-prod Esztergom beruházás
Kapcsolódó cikkek