Cégvilág

Milyen orvosban bízik a magyar?

A magyarok leginkább a szívinfarktustól és a ráktól tartanak, és ha ilyen bajuk lenne, legszívesebben ismerős orvoshoz vagy külföldre mennének kezeltetni magukat – állapította meg a CIG Pannónia Életbiztosító megbízásából készült friss kutatás.

Minden második magyar találkozott már a családjában rettegett betegséggel, minden harmadik fél attól, hogy egyszer ilyen betegséggel kell megküzdenie. A magyarok leginkább a szívinfarktustól és a ráktól tartanak. Ha ilyen betegséggel kellene megküzdeni, az emberek legjobban az ismerős magyar orvosokban, a külföldi kórházi kezelésben bíznának, a legkevésbé a területileg illetékes állami kórháztól remélnék a gyógyulást .

A felmérés arra is választ adott, hogy a magyarok mennyire tartanak az egyes rettegett betegségek által. Minden harmadik megkérdezett úgy érzi, hogy fenyegeti szívinfarktus vagy rákos megbetegedés, emellett 23 százalék úgy gondolja, hogy stroke is. Ugyanakkor idegsebészeti beavatkozástól vagy szervátültetéstől a megkérdezettek nem tartanak igazán. Az adatsorok azt bizonyítják, hogy azoktól a betegségektől tartunk inkább, amelyekkel személyesen is találkoztunk.

Az országos, reprezentatív felmérést júliusban készítette a Xallis Consulting 500 fő személyes, kérdőíves megkérdezésével, a 18 évnél idősebb magyar lakosság körében.

CIG Pannónia Életbiztosító betegség
Kapcsolódó cikkek