Eljött az aranykor Felcsúton: az atlatszo.hu-n publikált adatok szerint az Orbán Viktor alapította futballakadémia több támogatást kapott az eddig kiosztott TAO-pénzekből, mint az ország összes kosárlabda-, kézilabda-, vízilabda- és jégkorongcsapata összesen.

A látványsportokat a társasági kedvezményén át támogató cégek döntése egyértelmű, a felcsúti futball 2,8 milliárdos támogatása mellett eltörpül a listán második Debrecen 526 milliója is, a kisebb klubokról nem is szólva.

Felcsúton valószínűleg nagyrészt ebből a forrásból, 30 százalékos önrész mellett épülne új, a legmagasabb nemzetközi szintű előírásoknak megfelelő stadion – körülbelül háromszor akkora befogadóképességgel, mint ahányan a faluban élnek. A támogatást eredetileg arra találták ki, hogy az utánpótlás-nevelést segítsék vele, ám ehhez képest csak az Újpestnél, a Ferencvárosnál, a Kispestnél és a Győrnél fordítják az oda jutó összeg legnagyobb hányadát közvetlenül az utánpótlásra.
Egyértelműen kiderül a számokból az is, hogy hiába választott ki a kormány öt látványsportot, a labdarúgás dominanciáját nincs, ami megkérdőjelezze.
További részletek a mai Világgazdaságban