Cégvilág

Orosz állami ingatlan panama - Már Putyin is beavatkozott

Az orosz rendőrség dokumentumokat, hárommillió rubelt, antik tárgyakat és ékszereket kobozott el Jevgenyina Vasziljevától, az orosz védelmi minisztérium ingatlankezelési főosztályának volt vezetőjétől a lakásán tartott házkutatás során - közölte Vlagyimir Markin, az orosz belügyminisztérium vizsgálóbizottságának szóvivője az ITAR-TASZSZ hírügynökséggel.

A házkutatásra azzal a feltételezett ingatlan panamával van összefüggésben, amelyről a RIA Novosztyi csütörtökön adott hírt először. Eszerint az orosz védelmi minisztérium ingatlankezelési vállalatának, az Oboronservisnek menedzserei ellen vizsgálat indul azért, mert állítólag akár százmillió dollárnak megfelelő összeget sikkasztottak el ingatlanok piaci értéken alul történt értékesítésével.

Ezen kívül az érintettek az állami források felhasználásával tatarozták a legígéretesebb ingatlanokat, majd illegálisan eladták vagy bérbe adták azokat. Vlagyimir Markin, a nyomozócsoport vezetője elmondta: legalább négy nagyértékű moszkvai ingatlant egy földterületet értékesítettek törvénytelenül, köztük olyat is, amelyért a piaci árnál legalább 6 millió dollárral kevesebbet kértek.

Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön arra utasította Anatolij Szergyukov védelmi minisztert, hogy nyújtson segítséget a nyomozóknak a feltételezett sikkasztás ügyében. A Kreml sajtótitkára, Dmitrij Peszkov közölte: Putyin találkozott Szergyukovval és arra kérte őt, hogy nyújtson teljes együttmüködést a nyomozóknak az Obororonszerviz ingatlankezelési vállalattal kapcsolatban.

állami ingatlan panama Putyin
Kapcsolódó cikkek