Cégvilág

Sandy lecsapott a showbizniszre is

Hétfőn és kedden New Yorkban leállt minden film és sorozat forgatása a Sandy hurrikán miatt. A Frankenstormnak becézett vihart várva egyes talkshow-kat ugyan felvettek, de nézők nélkül, üres stúdióban, ugyanakkor tucatnyi országos széria, több ezer stábtag állt le a munkával.

A nagyobb stúdiók, a Disney, a Universal, a Warner Bros., a CBS, az NBC, a Showtime sorra állították le hétfőn a New York-i és annak környékére tervezett sorozatok forgatását. A Sandy hurrikán miatt leállt az USA-ban, a keleti parton a Golden Globe-díjas A férjem védelmében, a tinik egyik nagy kedvence, a Pletykafészek, a Maffiózókből ismert Edie Falcóval készülő Jackie nővér forgatása. Pár napra biztosan leállt a közelmúltban bemutatott thriller, a 666 Park Avenue, a Szex és New York előzménysorozatának számító, sokak által várt, januárra tervezett The Carrie Diaries, a számos hollywoodi mozifilmből ismert Kevin Bacon főszereplésével induló The Following forgatása. Ugyanígy leállt A célszemély,  A Nagy C, A stúdió, a tévétörténet első női Watson doktorát alakító Lucy Liuval készülő Sherlock-remake, az Elementary stábja, többek között. Az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály is felfüggesztette a munkát.

A late night show-k egyik ismert alakja, Jimmy Kimmel is kénytelen volt lemondani a brooklyni zeneakadémiára tervezett műsora felvételét. Az ABC talkshow-jának műsorvezetője Brooklynban született, így onnan szereti vezetni műsorát, de a stúdió kénytelen volt kiadni egy közleményt arról, hogy a „hülye hurrikán” miatt leállnak, és bíznak benne, ha elvonult a csapás, akkor újra képernyőn lesznek Howard Sternnel, Tracy Morgannel és Sharon Jonesszal. Hétfőn már lehetett tudni, hogy Jon Stewart és Stephen Colbert show-ja szintén leáll. Úgy volt, hogy további showmanek, mint David Letterman vagy Jimmy Fallon műsora nem marad el, de a producerek attól tartottak, hogy a New York-i metrók leállása miatt nem lesznek nézők. Letterman producere, Rob Burnett nem szívesen hagyta volna veszni a pénzt és a nézőkert, mert bejelentette, hogy néző nélkül is felveszik a show-t.

A hurrikán érkezésére – akárcsak Irene 2011-es feltűnése esetében – a DirecTV is reagált, egy külön tévécsatornát indított, amely semmi mással nem foglalkozott, mint a Sandy hurrikánnal. A különleges, 24 órás hírfolyam október 29-én, reggel kilenckor indult. Több csatorna és fikciós műsor is reagált a természeti csapásra, a Szezám utca arra készítette fel a gyerekeket, hogy mi a teendő ítéletidő esetén. Az szélvihar még Brekire, a békára is lecsapott, majdnem kicsavarta kezéből a mikrofont. A zöld báb ehhez megpróbált jópofát vágni, de Russell Crowe vagy Denzel Washington biztos nem volt olyan boldog, ugyanis filmje leállt a hurrikán miatt. David Duchovny, Hope Davis és Timothy Hutton új filmjét ugyan Greenwichben, Connecticutban vették volna fel ezekben a napokban, de ott is leálltak a munkák.

A mozik mellett a híres New York-i színházi világot is érintette Sandy, a szél, esők miatt a Broadway több színháza döntött úgy, hogy már vasárnap bezár, majd azért, hogy „vendégeiket és dolgozóikat biztonságban tudják” bejelentették, hogy 18 New York-i és Long Island-i színház zárva tart hétfőn. A Carnegie Hall vasárnapi és hétfői koncertjei is elmaradtak, számos intézménynél volt tehát jelentősebb bevételkiesés. Az operaház fantomja, az Evita, az Oroszlánkirály, a Mary Poppins és a Chicago című előadásokat is lemondták.

forgatás Sandy hurrikán New York talk show
Kapcsolódó cikkek