Cégvilág

Nem kapcsolja ki az áramot az ünnepekben az EDF DÉMÁSZ

Az EDF DÉMÁSZ Zrt. villamosenergia-szolgáltató a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében az ünnepi időszakban az idei évben is kikapcsolási moratóriumot hirdet – közölte a társaság.

2012. december 20. és 2013. január 06. között azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolják ki az áramot, akiknek számlatartozásuk van. Így a téli szünetben, az ünnepek alatt nekik sem kell nélkülözni a villamosenergia-szolgáltatást. A kikapcsolások szüneteltetése kizárólag az EDF DÉMÁSZ lakossági ügyfeleire vonatkozik – közölte a cég.

Vannak lehetőségek

A védett ünnepi időszakot követően az EDF DÉMÁSZ továbbra is több lehetőséget ajánl a nehéz helyzetbe került lakossági fogyasztók számára, hogy megelőzhető legyen az áramszolgáltatásból történő kikapcsolás. Amennyiben az ügyfél szociálisan rászorult, a társaság felajánlja az előrefizetős mérés lehetőségét. Évente egyszer – meghatározott feltételek mellett – lehetőség van részletfizetési kedvezményre is.

A türelmi idő nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek – írja a cég. Esetükben a társaság ebben az időszakban is a hatályos szabályozás szerint jár el.

Tavaly az energiaszolgáltatók kikapcsolási moratóriumot hirdettek az ünnepekre. Vélhetően most is több társaság csatlakoznak majd az EDF DÉMÁSZ-hoz.

Világgazdaság Online-->

áram moratórium kikapcsolás
Kapcsolódó cikkek