BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízből négy szállásfoglalást lemondtak az ítéletidő miatt

Az ítéletidő a szállásadóknak is nagy károkat okozott, az utólagos átfoglalásokkal együtt a hosszú hétvégére lefoglalt szállások mintegy negyven százalékát törölték – derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A portál online ügyfélszolgálatát sokan átmeneti szállást keresve hívták.

A márciusi hóvihar a turizmusból élőknek is nagy károkat okozott: a Szallas.hu adatai szerint a hosszú hétvégére szóló szállásfoglalások mintegy 40 százalékát kellett törölni vagy átfoglalni. „Ez a kiugróan magas érték egyértelműen az ítéletidőnek tudható be, 2008-as működésünk óta soha nem volt példa ilyen mértékű lemondási arányra. Normál időjárási körülmények közt egy átlagos hosszú hétvégén a lemondási arány a 40 százalék töredéke” – ismertette az adatokat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A hófúvások nyomán kialakult vészhelyzetben a portál kiemelt ügyfélszolgálattal próbálta segíteni a bajbajutottakat. „Sok olyan ember is hozzánk fordult segítségért a szállások lemondásával vagy módosításával kapcsolatban, akik nem a Szallas.hu-n keresztül foglaltak szobát – magyarázta Szigetvári József. „Igyekeztünk egyfajta segélycsatornaként működni a szállásadók és a foglalók között, sokan rajtunk keresztül találtak átmeneti szállásra.”

Próbálják csökkenteni a kárt

Szigetvári József hozzátette, hogy az ítéletidő hatalmas veszteségeket okozott a szálláshelyeknek és rendkívül sok bosszúságot a pihenni vágyóknak. A portál ezért a közeljövőben speciális kedvezménnyel próbálja kárpótolni azokat, akiknek az időjárás miatt kellett lemondaniuk a tervezett üdülést, emellett az átfoglalások mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében továbbra is megnövelt kapacitással működteti az ügyfélszolgálatát. „Igyekszünk a szállásadókon is segíteni, számukra külső oldalakon extra hirdetési felületeket biztosítunk, hogy a következő időszakban pótolhassák a kiesett vendégforgalmat” – mondta a portál ügyvezetője.

A szállásfoglalások lemondásában leginkább érintett települések

1. Budapest

2. Szeged

3. Hajdúszoboszló

4. Sárvár

5. Hévíz

6. Zalakaros

7. Gyula

8. Sopron

9. Szilvásvárad

10. Eger

2. Szeged

3. Hajdúszoboszló

4. Sárvár

5. Hévíz

6. Zalakaros

7. Gyula

8. Sopron

9. Szilvásvárad

10. Eger -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.