Cégvilág

A Sólyom újraindítja a magyar gyárakat és beszáll az exportpiacra

Újabb cégek nyertek felvételt a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding minősített beszállítói adatbázisába, így már 22 vállalat szerepel a listán.

Az új tagok között található például a UPC magyarország Kft. is. A Sólyom továbbra is nagyszabású célokat tűzött ki maga elé. „A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások befektetéseinek ösztönzése, közös vállalkozások elindítása. A magyar áruk, termékek előállításához szükséges üzemek, gyárak újraindítása” – olvasható a cég honlapján. Leszögezik: közvetlenül és közvetve 2016. december 31-ig legalább 500-1000 új munkahelyet teremtenek.

Szerintük az üzleti partnereik által forgalmazott termékekkel, kiemelkedő beszállítói státuszt érnek majd el a jövőben a nemzetközi és a hazai üzletláncoknál. Befektetéseik révén pedig minőségi magyar termékek exportját kezdik meg. Az új nemzeti légitársaságnak kikiáltott Sólyom légitársaságnak pedig egyelőre nyoma sincs a reptéren. Jelenlegi számítások szerint idén már nem száll fel, egyelőre nincs is működési engedélye. Pedig korábban azt ígérték, hogy idén 36 desztinációra repülnek, induláskor 22 célállomást hirdetnek meg. Egyelőre 12 géppel számolnak ebben az évben, de számuk bővülhet. Hosszú távú járatok a jövő évi menetrendben várhatók. Titokzatos arab befektetőik pedig eddig nem fedték fel kilétüket. Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezérigazgatója a nyáron többször is elmondta: a pénz nem lehet akadály.

Még augusztus közepén rövid időre le is szállt az első Sólyom repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de visszarepült az angol bázisra alkatrészekért. Vágó József szerint a repülőgép kifogástalan állapotban van, az első gép charter-repüléseket végez szeptember végéig, amíg a további lízingelt öt gép meg nem érkezik. Az már biztos, hogy ezek a határidők csúsznak.

Sólyom
Kapcsolódó cikkek