A szeptember 21-i III. MVM Energia Futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.

A futam fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Az Európai Mobilitási Hét kiemelt hazai rendezvényét bemutató sajtótájékoztatón a programot támogató hírességek mérték össze képességeiket, a barátságos előfutamon Görbicz Anita, Nagy László és Iváncsik Tamás kézilabdázók, Kozmann György világbajnok, olimpiai bronzérmes kenus, valamint Horváth Gáspár, az Irie Maffia zenekar és Delov Jávor, a Random Trip alapítója vettek részt.

„Sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportként az MVM aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez. A fenntarthatóság három, egyformán fontos pillére a környezet védelme, a gazdaság fejlődésének támogatása és a társadalmi célok megvalósítása. Magyarország érdeke, hogy hosszú távon egyensúlyt teremtsen a három pillér között, éppen ezért az MVM erkölcsi kötelessége, hogy piaci súlyához mérten részt vállaljon az össztársadalmi ügyek támogatásában, így a lakosság környezettudatosságának növelésében is,” mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. „Társaságcsoportunk maga is példát mutat a klímavédelem terén: az MVM Hungarowind szélerőmű-parkja mellett, tavaly bevezettük a garantáltan megújuló forrásból származó Zöldáram termékeinket, és több környezetbarát villanyautót is vásároltunk.

Mindezen felül a paksi atomerőmű évente 2 millió ember oxigénszükségletét, vagyis a magyar erdők éves oxigéntermelését takarítja meg azáltal, hogy nem bocsát ki üvegházhatást kiváltó gázokat. Támogatási programja keretében az MVM hazai fejlesztésű és gyártású, szolár parabola elven működő napenergia-hasznosító berendezéseket adományozott immáron 10 szociális, egészségügyi és oktatási intézményeknek.”

Hagyománnyá vált

Az MVM csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első futammal Budapesten, az Andrássy úton az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt az alternatív hajtású járműveknek. A tavalyi II. MVM Energia Futamon már a Lánchíd pesti hídfőjénél száguldottak a napelemes autók, a különleges prototípusok, az átalakított szériaautók, valamint az elektromos versenyautók és motorok.'');">

Hagyománnyá vált

Az MVM csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első futammal Budapesten, az Andrássy úton az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt az alternatív hajtású járműveknek. A tavalyi II. MVM Energia Futamon már a Lánchíd pesti hídfőjénél száguldottak a napelemes autók, a különleges prototípusok, az átalakított szériaautók, valamint az elektromos versenyautók és motorok.