Cégvilág

A Videoton Holding idei árbevétele 12 százalékkal nőtt

A Videoton vállalatcsoport 2013-ban 12 százalékkal növelte konszolidált árbevételét, amely így meghaladja a 110 milliárd forintot - mondta el Széles Gábor elnök-vezérigazgató.

A cégcsoport konszolidált árbevétele 2010-ben 90 milliárd, 2011-ben 91 milliárd, míg tavaly 98,5 milliárd forint volt.

Széles Gábor külön szólt a VT-Arriva Kft.-ről (korábban VT-Transman Kft.), amely a tavalyi 5 milliárd forintos árbevételét 10 milliárdra növelte, elsősorban a Budapesti Közlekedési Központnál elnyert tömegközlekedési tendernek köszönhetően. Ugyanakkor a leányvállalat kiemelkedő teljesítménye nélkül is 9 százalékkal nőtt volna a cégcsoport árbevétele.

Az elnök-vezérigazgató közölte, hogy a Videoton saját tőkéje megközelíti a 80 milliárd forintot, ami stabil hátteret biztosít. A működő tőke hat százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest. A VT-Arriva 12 milliárd forint értékű autóbuszlízingjével együtt 15 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg idén – tette hozzá. A vállalatcsoport foglalkoztatotti létszáma öt százalékkal, mintegy 400 fővel emelkedett, így jelenleg 8400 munkavállalót foglalkoztatnak.

Lakatos Péter vezérigazgató szerint az elért eredmények elsősorban annak köszönhetők, hogy a 2008-as válság utáni nagyberuházásokat előnyükre fordították, illetve jól használták ki a különböző iparági beszállítók nehéz helyzetét és a világcégek költségmegtakarítási törekvéseit.

Sinkó Ottó vezérigazgató közölte, hogy a Videoton Holding legnagyobb árbevételű leányvállalatai között van a VT Autóelektronika Kft. 27,6 milliárd, a VT Elektroplast Kft. 20 milliárd és a VT EAS Kft. 16,5 milliárd forintos teljesítménnyel. A jövőbeni növekedés és fejlődés zálogaként a humán erőforrást nevezte meg.

Az idén 75 éves Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A székesfehérvári székhelyű cég Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Stara Zagora) és Ukrajnában (Munkács) 1-1 telephellyel rendelkezik.

 

Széles Sinkó Videoton lakatos
Kapcsolódó cikkek