Cégvilág

Külföldre is szállít a Waberer’s Szemerey Kft.

Száz munkahelyet teremt a Waberer’s Szemerey Logisztika Kft. Miskolcon átadott 3 milliárd forint értékű beruházása.

Öt éven belül árbevételét legalább 30 milliárdra kívánja növelni az alig több mint egy éve létrejött Waberer’s Szemerey Kft., amely a komplex logisztikai szolgáltatások hazai piacán történő expanziója mellett elindította határokon átnyúló hűtött élelmiszer-fuvarozási szolgáltatásait is.

A Gazdasági Versenyhivatal egy éve hagyta jóvá a Waberer’s holding egyik vállalata, a Waberer’s Logisztika Kft. és a belföldi hűtőfuvarozásra szakosodott Szemerey Transport Zrt. 2012 decemberében történt fúzióját. Ez utóbbi vállalat elsősorban élelmiszeripari termékek belföldi fuvarozására és az ehhez kapcsolódó raktár-logisztikai szolgáltatásokra specializálódott.

A két, együttesen 1200 fős és 700 járművel rendelkező vállalkozás összevont árbevétele 2012-ben 22 milliárd forintot volt. Az elmúlt évet azonban már 25 milliárd forintos forgalommal és 600 millió forintos eredménnyel zárta az új cég.
A Waberer’s Szemerey Kft.  több mint 6000 hazai kiskereskedelmi egységet lát el áruval, ugyanakkor létszámbővítésre készül, amihez elsősorban szakképzett nehézgépjármű-vezetőkre van szüksége. A Waberer’s cégcsoport fokozottan kíván támaszkodni Borsod megye munkaerő tartalékaira és a munkaügyi központtal közösen ösztönzi a hivatásos gépjárművezető-képzést.

Wábeber Szemerey fuvarozás
Kapcsolódó cikkek