Cégvilág

Ismét lesz MR-vizsgálatok éjszakája

Ismét MR-várólista rövidítési akciót hirdet a Diagnoscan. A felhívásra azok jelentkezhetnek, akik április 15. előtt kaptak vizsgálati időpontot.

Az ország öt MR-központjában egyenként 25, összesen 125 betegnek biztosít a Diagnoscan cég lehetőséget arra, hogy április 26-án éjszaka soron kívül sorra kerüljön.

Ez a tavaly őszi után immár a második ilyen várólista-rövidítési akció.
Az „éjjeli műszakot” az egészségbiztosító által finanszírozott kereten felül vállalja fel a cég, és azok jelentkezhetnek rá, akik április 15. előtt kaptak vizsgálati időpontot a szegedi, a győri, a debreceni, a fővárosi Péterfy Sándor utcai, illetve honvédkórházi központban. Az előjegyzésben ily módon felszabaduló helyeket új vizsgálati kérések előjegyzésével töltik fel.
A képalkotó diagnosztikai vizsgálatoknál ugyan elvileg nincs várólista, mégis, ha nem sürgős az eset, ugyanúgy heteket-hónapokat kell várni azokra, mint számos beavatkozásra - derül ki a Diagnoscan adataiból. Az MR-vizsgálatokra ezért átlagosan 86, CT-vizsgálatokra 66, az ultrahang-vizsgálatokra 60 napot, de még a csontsűrűség-vizsgálatra is csak az előjegyzést követő 20 nap múlva tudják fogadni a pácienseket. Annak ellenére, hogy a sürgős eseteket előre veszik, ez azt jelenti, hogy a betegek állapota a várakozás közben akár rosszabbra is fordulhat.
H. É.

vizsgálat várólista Diagnoscan MR
Kapcsolódó cikkek