Cégvilág

Gyűlnek az adományok a Sólyomnak

Munkabért tudott fizetni és a beszállítókkal szembeni tartozást tudta csökkenteni a Sólyom légitársaság a támogatók adományaiból.

Nem hiába várt adományokat Lucsik János, a Sólyom Hungarian Airways Kft. ügyvezető igazgatója, ugyanis akadtak támogatói a nem repülő légitársaságnak. „Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy az első héten összegyűlt támogatói klub befizetésekből 979,5 ezer forint munkabért fizettünk ki, és 1,1 millió forinttal csökkentettük a beszállítókkal szembeni tartozásállományt” – írta.

Lucsik János ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy rengeteg hibát követtek el a múltban, hogy a légitársaságot most romjaiból kell megpróbálni újból felépíteni. „Ezúton szeretnélek biztosítani benneteket arról, hogy elég erőt érzek ehhez magamhoz, és a segítségetekkel is, végrehajthatjuk ezt a csodát. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl és még nehezebb időszak áll előttünk” – fogalmazott. Szerinte az igazi áttörés, az AOC megszerzése továbbra is várat magára, de egy biztos: nagyszerű férfiak és nők dolgoznak a közös cél eléréséért, egy működő magyar légitársaság elindításáért. A cég ügyvezetője szerint az üzemszerű működtetés megkezdéséhez 150 millió forint hiányzik. Terveik szerint kiszolgálnák a magyar charterturizmust, a konferenciaturizmus, sportcsapatok, szurkolók, hangverseny zenekarok, táncegyüttesek, könnyűzenei együttesek, speciális érdeklődésű csoportok utazásának igényeit. Bárkiből tulajdonos lehet: a Sólyom magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok, állami vállalatok jelentkezését is várja.

Sólyom
Kapcsolódó cikkek