Cégvilág

Nyom nélküli Mol-Miller tárgyalás

Alekszej Miller tegnapi budapesti programjának nem volt része, hogy a Mol vezetésével találkozzon, és egyetlen forrásunk sem tudta megerősíteni online laptársunk erre utaló értesülését. Ettől azonban a Gazprom-küldöttség más tagjai tárgyalhattak a Mol vezetésével.

A tegnapi Orbán-Miller megbeszéléshez közeli forrásunk nem tudta megerősíteni azt a sajtóértesülést, mely szerint Alekszej Miller, a Gazprom első embere tegnap a magyar miniszterelnökön (és néhány kollégáján) kívül a Mol vezetésével is tárgyalt volna.

„Alekszej Miller programjában nem szerepelt a Mol” – szögezték le lapunknak. A Mol-Miller találkozóra persze sor kerülhetett volna Millernek a miniszterelnökkel folyó tárgyalásán is, de Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség szóvivője azt közölte a Világgazdasággal, hogy a megbeszélésen nem volt ott senki a Mol részéről. Más, szintén az ügyhöz közeli forrásaink azt is elég valószínűtlennek tartották, hogy a hivatalos megbeszélés után Alekszej Miller újabb tárgyalásra ment volna.

Az esetleges Mol-Miller találkozó híre a Portfólión jelent meg. A Mol nem nyilatkozott sem a Portfóliónak, sem ezt követően a Világgazdaságnak. Mindazonáltal a Portfólió nem kifejezetten Alekszej Millernek, hanem a Gazprom küldöttéségének az itteni megbeszéléseiről írt, ami nem kizárt, sőt, ennek a tényét a Világgazdaság legfrissebb értesülései is alátámasztották.

Miller Havasi Mol Gazprom
Kapcsolódó cikkek