Az egészséges táplálkozás fontos elemei a teljes kiőrlésű gabonák, vagy inkább a teljes értékű gabonák? Eláruljuk, mit takar a két elnevezés. Ami közös bennük, hogy egyaránt tartalmazzák a gabonaszem mindhárom részét: a csírát, a korpát és a magbelsőt. A különbség pedig, hogy a teljes értékű gabona kifejezés szélesebb körben értelmezendő. Így beletartozik minden őrlemény (vagyis a teljes kiőrlésű gabonák, például a Graham -liszt) és minden más olyan gabonakészítmény, ami megfelel a fenti definíciónak, többek között a popcorn (szigorúan ízesítés nélkül), a gabona töret vagy a zabpehely is. Az utóbbi két gabonának azonban, jóval magasabb az élelmi rost-, vitamin- és ásványi anyag tartalma.
Gabonapelyhet vagy müzlit együnk inkább? Alapanyag-összetételük nem sokban különbözik, azonban lényegesen eltér a készítésük módja. A müzlit hidegsajtolás útján állítják elő, mely során hengerekkel szétlapítják a teljes gabonaszemeket, majd az így keletkezett pelyheket olajos magvakkal és aszalt gyümölcsökkel keverik. Ezzel szemben a gabonapelyhek készítésekor a hántolt gabonaszemeket gőzölik. Ennek hatására javul a bennük lévő tápanyagok emészthetősége, majd hengerpárok között pelyhekké nyomják szét és szárítják. A gőzölésnek köszönhetően a gabonapelyhek felülete fényes, formájuk pedig tetszőlegesen alakítható, így találkozhatunk például golyó, szirom, karika alakú pelyhekkel is. Ezek alapján első ránézésre a müzli természetesebbnek tűnhet, hiszen egyszerűbb feldolgozási folyamaton megy keresztül. Ugyanakkor a felelős gabonapehely gyártói teljes értékű gabonát, vitaminokat és ásványi anyagokat adnak termékeikhez, hogy azok még összetettebb tápanyagtartalommal rendelkezzenek, és még inkább illeszkedjenek a kiegyensúlyozott étrendbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.