BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Álommunka: Remek fizetés és kalandok sora várja a nyerteseket

Nincs más dolguk az álommunka hirdetések szerencsés kiválasztottjainak, mint videón beszámolni élményeikről. Fárasztó is lehet a sok szórakozás, az utazás, a vízi programok, a wakeboardozás.

Szinte felérnek egy lottónyereménnyel azok az álommunkák, amelyeket itthon és külföldön is egyre gyakrabban hirdetnek meg különböző cégek nagy felhajtás közepette, hiszen ki ne szeretne minimális erőfeszítéssel, szórakozva, sok pénzt keresni. Utazás, zenei fesztiválok, segway túra, kalandpark teszt, wakeboardozás, tandemugrás, barlangban kúszás, bormustra, kenuzás - ehhez hasonló élmények várják a következő hetekben például az Év utazója pályázat nyertesét, Dobos Juditot. „Vizsgaidőszak lévén az utolsó pillanatban, éjjel töltöttem fel anyagomat az Indavideóra” – meséli a 23 éves kalandos kedvű lány, aki élete első videójával nevezett a Magyar Turizmus Zrt. versenyére.

A következő 10 hét alatt beutazza Magyarországot és élményeit folyamatosan közzéteszi 8-10 perces videók és blogbejegyzések formájában. Tesztelnie kell a pörgésre vágyóknak összeállított, kalandos programokat. A turisztikai marketingcég a digitális nemzedéket így próbálja meg belföldi utazásra ösztönözni. „Debrecenben nőttem fel, alföldiként most persze leginkább a hegyek és a vízparti programok vonzanak, főleg a wakeboardozást szeretném kipróbálni. Nem csak kalandnak, hanem kihívásnak is tartom az Év Utazója cím elnyerését” – mondta Judit, akinek fizetése a tíz hetes utazás végén bruttó 1 millió forint lesz.

Nemrég a Bónusz Brigád kínált álommunkát a szerencsés kiválasztottnak. A nyertes Németh Máténak főleg éttermekben kellett megkóstolnia a legfinomabb ételeket, de számos sportszolgáltatást (paintball, squash) is tesztelhetett, de egy ausztriai rafting-túrára is eljutott. „Bárki nevezhetett a versenyre, de komoly videós szaktudás kellett a győzelemhez. Egy éven keresztül heti két-három videót kellet készítenem, így gyakran nem az önfeledt szórakozásra, hanem a munkára koncentráltam” – magyarázta. Elmondása szerint még egyszer nem csinálná végig, de rengeteg rutint szerzett a videózásban, vágásban, mert gyakran stáb nélkül dolgozott (vagyis magát kellett filmeznie). A havi nettó 320 ezer forintos fizetés is remeknek számít egy fiatalember esetében, de azért nem tartozik az álom kategóriába.

A magyar cégek természetesen a nemzetközi mintákat követik, amikor meghirdetik a világ legjobb állásait. Legutóbb például azzal volt tele a sajtó, hogy pandagondozókat keres az óriáspandák védelmével és kutatásával foglalkozó szecsuani pandaközpont. Az egy éven át tartó állatgondozásért mintegy 32 ezer dollárnyi fizetés jár, és egy terepjáró is erre az időszakra. A toborzók egyike, a club.sohu.com honlap illetékese közölte, hogy az ötletet a világ legjobb állása elnevezésű versenye adta, amely Ausztráliában fél évre szóló álommunkát ígért a Nagy-Korallzátony nevezetességeinek megismertetésére. „Sokan végeznek központunkban hasonló munkát, de a fizetség soha nem volt ilyen magas” – közölte Heng Ji, a pandaközpont illetékese, hozzátéve, hogy szükség van új gondozók toborzására. Azzal számolunk, hogy leginkább Kínából fognak jelentkezni szellemi munkát végzők, akik általában hozzá vannak szokva az ételek sokféleségéhez, de egy pandaközpontban nem túl nagy a választék. A válogatást több városban, köztük Pekingben és Sanghajban tartják július 15-ig.

Itthon a szerencsecég a legjobb
Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között 2013-ban, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában az FGSZ Földgázszállító Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert a munkavállalók körében végzett felmérés szerint.

Az immár 13. alkalommal elkészített Legjobb munkahely felmérésben 90 vállalat közel 35 ezer munkatársát, és 400 felső vezetőjét kérdezték meg, a kutatásban minden Magyarországon legalább két éve működő, több mint 50 főt foglalkoztató vállalat részt vehetett. A legjobb munkahelyek főbb megkülönböztető jegyei: az emberközpontú és üzletileg sikeres vezetés, a vonzó és hiteles vállalati kép, valamint a transzparens és teljesítményarányos elismerés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.