Cégvilág

Átírták a szerződést: Több mint egymilliárddal lett drágább az FTC-stadion

Módosították a Ferencváros stadionjának megépítéséről szóló szerződést, így végül 14,735 milliárd forintot fizetnek ki vállalkozási díjként – áll a Közbeszerzési Értesítőben.

A korábban megkötött szerződésben még 13,488 milliárd forint szerepelt, így 1,247 milliárd forinttal többe kerül a beruházás. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az FTC-stadion bontására, valamint az UEFA előírásoknak és a FIFA ajánlásoknak megfelelő új labdarúgó stadion létesítésére a Market Építő Zrt.-vel kötött szerződést. A kontraktusban szerepelt a belsőépítészeti kialakítás és bútorozás, a sporttechnológiai kialakítás, valamint mindezen feladatok generálkivitelezői szerződés keretében történő ellátása is.

A módosítás indoklásában többek között az szerepel, hogy még egy tavalyi kormányhatározat alapján a beruházás műszaki tartalmának növelése, illetve a funkcionális megfelelőség jobb biztosítása érdekében további egymilliárdot biztosítanak a beruházás céljaira. A magasabb színvonalú és magasabb funkcionális igényeket kielégítő műszaki tartalomra való hivatkozással még szerepel egy plusz nettó 668,429 millió forintos tétel. Egyes munkálatokról azonban le is mondott a megrendelő, így például egy nettó 127,989 milliós és egy nettó 208 millió forintos tétellel is csökkentették az összeget.

Megemelték a tartalékkeret összegét is 21,6 millió forinttal, amit így nettó 589,436 millió forintra növekedett. Az eredeti tartalékkeret egyébként még 539,539 millió forint volt.

A 24 ezer férőhelyes, fedett lelátós FTC stadiont két és fél hónappal a szerződésben foglalt határidő előtt, július végén adják át, a bontással együtt 14 hónapig tartott az építési munka. Az új Fradi-arénában található az ország legnagyobb acélszerkezete, nincs más olyan budapesti épület, amelybe ennyi beton épült volna be.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek