Cégvilág

A Mapei már érzi a lakossági fogyasztás élénkülését

Az iparág teljesítményét meghaladó mértékben javult az építőipari segédanyagokat, víz- és hőszigetelő rendszereket gyártó Mapei Kft. második negyedévi eredménye az előző év azonos időszakához képest. A vállalat az uniós beruházások mellett a lakossági piac élénkülését is érzi.

„Azt tapasztaljuk, hogy érezhetően megmozdult a lakossági piac. Úgy tűnik, hogy a lakosság jobban bízik a jövőben és a megtakarításait újra ingatlanfelújításba fekteti” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője. A főként lakossági piacon jelentős MÉBKER (Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata) üzletekben a cég termékeinek forgalma 27 százalékkal bővült az első hat hónapban. Különösen a hideg- és melegburkolati termékcsaládok forgalma nőtt: az előbbi 30 az utóbbi 40 százalékkal javult az előző év hasonló időszakéhoz képest. Emellett az infrastrukturális beruházások révén jelentős a betonadalék szerek forgalomnövekedése is.

Markovich Béla az év végéig további élénkülésre számít, mivel a tapasztalatok szerint az év második felében erősödik a kereslet. A cégvezető a jövőt tekintve is bizakodó, úgy értékeli fenntartható lesz a növekedés üteme, aminek újabb lendületet adhat az Európai Uniós pályázatok következő szakasza.

A második negyedévben 32 százalékkal haladta meg a Mapei Kft. árbevétele a tavalyi év azonos időszakában elért szintet. A növekedést a lakossági vásárlások élénkülése mellett az Európai Uniós forrásokból készülő infrastrukturális beruházásoknak tulajdonítja a vállalat.

mapei ipar építőipar
Kapcsolódó cikkek