A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete évek óta megrendezi a Magyarország Tortája versenyt. Az idei győztes a Somlói revolúció torta, Damniczki Gyula Balázs, a székesfehérvári Damniczki Cukrászda tulajdonosának alkotása. A mester a régi bevált, nemes anyagokat és a hozzájuk fűződő emlékeket, egy mai, modern európai torta formájában gondolta újra. A magyar cukrászat nagy öregjei és az ő receptjeik előtt tisztelegve, egy mousse torta formájában alkotta mega régi jó somlóit.
A mousse könnyed, elegáns, légies textúrájú krém. A grillázstésztára rétegezett étcsokoládé és fehércsokoládé mousse-t narancsbetét választja el, és a tortát ganache-sal (ganás), azaz francia krémmel borították: Ez olyan ízélményt kínál, amely valóban forradalminak nevezhető, az eredeti édességhez képest.
A „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el, a Nándori Cukrászda „Csokis kalandja” nyerte. Cél minden évben egy nem létező recept cukormentes verziójának elkészítése. A zsűri a megfelelő alapanyagok használata, valamint az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom mellett azt is elvárta a pályázóktól, hogy olyan új édességet alkossanak meg, amely tükrözi a magyar ízvilágot, és innovatív is.
A „Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre. Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi kevesebb, mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.