BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Déli Áramlat: magyar-orosz gáztárgyalás a küszöbön

Oroszország kész Magyarországgal, Szerbiával és Ausztriával folytatni a Déli Áramlatot érintő tárgyalásokat, közölte Oroszország uniós megbízottja, Vlagyimir Csizsov.

„A törökország gázközpontból bármilyen irányba továbbhaladhat a gázvezeték” – jelentette ki az Itar-TASZSZ jelentése szerint Oroszország uniós megbízottja, Vlagyimir Csizsov.

Hétfőn ugyanis Vlagyimir Putyin orosz elnök leállította a Déli Áramlat beruházást azzal, hogy országa inkább Törökország felé fektet le egy új, tenger alatti gázvezetéket – erről az érintett vállalatok alá is írtak Ankarában egy szándéknyilatkozatot – és az orosz gáz majd török területen jut el Európába. Cszizov tájékoztatása szerint Oroszország továbbra is kész Ausztria, Magyarország és Szerbia gázellátásáról tárgyalni a Déli Áramlat kapcsán.

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.