Cégvilág

Ma sem egyszerű közlekedni az ónos eső miatt

Az ónos eső miatt a fővárosban több tömegközlekedési eszköz is rövidített útvonalon jár - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A vasúton is vannak nagyobb fennakadások.

A BKK közleménye szerint az ónos eső megnehezítette, helyenként megbénította a közlekedést a főváros hegyvidéki szakaszain (a Budakeszi, a Normafa és a Nagykovácsi felé vezető utakon), valamint a külső kerületekben, továbbá a 3-as úton. A legtöbb gondot az út menti fákra fagyott csapadék és az emiatt letört ágak, kidőlt fák, továbbá a gödöllői HÉV és a 60-as járat (a fogaskerekű) esetében a felsővezetékre fagyott ónos eső okozza.

A gödöllői HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Kerepes között közlekedik, Gödöllő és Kerepes között pótlóbusz viszi az utasokat. A 3-as úton kidőlt fák akadályozzák továbbra is a közúti forgalmat, ezért a pótlóbusz - amely Mogyoródra továbbra sem tud betérni - a 31-es úton közlekedik, jelentősen megnövekedett menetidővel.

A 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy út között jár. A 22-es, a 22A és a 222-es busz két szakaszra osztva jár, a Széll Kálmán tértől csak a Dénes utcáig, a budakeszi Dózsa György tértől pedig csak a Szanatórium utcáig tud közlekedni. A Széll Kálmán tértől Budakeszire céljáratok viszik az utasokat, amelyek szintén a 22-es busz végállomásáról indulnak, és módosított útvonalon, Budaörsön keresztül, megállás nélkül közelítik meg a külső végállomást.

A 63-as busz rövidített útvonalon csak Hűvösvölgy és az Erdészház megállóhely között jár. A fogaskerekű nem közlekedik - olvasható a BKK közleményében.

Jelentős késések várhatók a vonatközlekedésben a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, és a Csehországból érkező vonatoknál is, de a vasúti közlekedésben nagyobb fennakadások már nincsenek - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t hajnalban.

Kavalecz Imre közölte: az újszászi vonalon Gyömrő és Mende között csak egy vágány járható, és ezeken is csak dízel mozdonyok tudnak közlekedni, mert a felsővezeték több helyen is sérült.

Ezért a vonatok nem menetrend szerint járnak, hanem óránkénti indulással, és minden állomáson megállnak  a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon. Egyes vonatok kerülővel, Cegléden keresztül mennek.

Az országban hétfőn több helyen is fennakadást okozott az ónos eső, de reggelre a forgalom helyreállt - tette hozzá Kavalec Imre.

A nemzetközi forgalomban a Csehországból érkező vonatoknál kell jelentős késésekre számítani - közölte a Mávinform ügyeletese.

közlekedés BKK MÁV
Kapcsolódó cikkek