Cégvilág

Bővítette szolgáltató- központját a British Telecom

FEJLESZTÉS A British Telecom (BT) több mint tizenöt éves magyarországi történetének egyik legsikeresebb évét tudhatja maga mögött: 2014-ben a vállalat budapesti és debreceni irodáiban összesen több mint 4000 négyzetméterrel bővítette irodaterületét, az alkalmazottainak száma több mint 400 fővel nőtt és mostanra elérte az 1300 főt – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Faragó Andor, a vállalat hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője. A nagyobb bővítést budapesti irodájában hajtotta végre a vállalat, ahol több mint 300 új munkaállomást alakítottak ki és szereltek fel, míg a debreceni iroda több mint 100 munkaállomással bővült. A növekedés 2015-ben is folytatódik: Debrecenben jelenleg is 80 fő jelentkezését várják 17 különböző pozícióra.

Faragó Andor elmondta: az alapítása óta eltelt hét év alatt a magyarországi központ mára a BT nemzetközi üzletvitelének fontos, stratégiai bázisává vált, és hazánk egyik legnagyobb, legkomplexebb üzleti támogató központjává fejlődött. A budapesti és debreceni irodákban dolgozó szakemberek Európa 12 országában több mint 3000 multinacionális vállalatot és kormányzati szervezetet támogatnak, többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások illetve különböző üzleti támogató szolgáltatások területén.

A Európai Szolgáltató Központ szolgáltatás-portfóliója az ügyvezető igazgató közlése szerint négy új funkcióval bővült az elmúlt évben. A BT Magyarországon hozta létre az IP alapú kommunikációs hálózatok tervezésével foglalkozó európai tudásközpontját. Decemberben megkezdte a toborzást a cég az IT üzemeltetési és karbantartási szolgáltató részlegéhez, ahol jelenleg is közel 40 budapesti pozíció nyitott. A két új műszaki terület mellett a pénzügyi részleg követelés-kezelési tevékenységgel bővült, és szintén újnak számít a Budapesten létrehozott humán erőforrás (HR) szolgáltatói részleg is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek